Att berätta vad jag gör

När jag bodde i Veberöd gick jag altid till samma hörfrisörska men nu när jag har flyttat till Malmö har jag varit hos två olika. Senast var häromdagen. Jag satte mig i stolen och så klart ville tjejen vara trevlig så hon frågade om jag hade slutat tidigt och jag svarade att jag hade varit ledig den dagen. Så fortsatte hon, jaha och vad jobbar du med? Tänk att jag blir lika ställd var gång jag får den frågan. Vad ska jag svara? Det är ju inte så att jag sitter och säger rakt ut att jag håller på att utbilda mig till medium. Så jag började trevande att jag utbildar mig. Till vad? Jag är ju så otroligt dålig på att hitta på snygga omskrivningar så till slut hade jag sagt allt. Faktum är att tjejen var intresserad av ämnet medium och berättade om att hon varit hos några och så berättade hon om sina upplevelser. Hon var också nyfiken på hur det fungerar. Om jag går omkring och läser människors tankar och hur jag får reda på det jag förmedlar.

Nej, jag går inte omkring och försöker fånga människors tankar och känslor när jag är på stan, tvärt om. Jag ser till att sätta upp ett ordentligt skydd runt omkring mig så att jag ska slippa känna. Hur jag jobbar förklarade jag genom att hon skulle tänka sig en dröm. I drömmen ser hon bilder, hon kan känna känslor och tänka tankar. På samma sätt fungerar det mediala för mig med skillnaden att jag är vaken. För att kunna göra detta, krävs att jag stillar mig och stänger ner mina egna tankar. Jag måste bli neutral för att inte riskera att blanda in mitt eget. Genom mycket träning har jag blivit bra på det. Numera klarar jag det utan att ha mediterat länge innan. Övning ger färdighet och jag är med facit i hand glad att jag berättade vem jag är på riktigt.

Jag var på ett litet träningsläger över dagen igår där jag skulle lära mig hur man presenterar sig själv på tre minuter. En intressant upplevelse. Vi inledde dagen med en övning och så fort en av kvinnorna i gruppen började tala, kände jag att hon håller på med liknande saker som jag. Jag vet inte vad som gjorde det men det var så klockrent. Det visade sig stämma även om vi inte jobbar med exakt samma saker. Däremot går hon en utbildning vars start jag missade med några dagar och nu istället ska påbörja i januari. Ett märkligt men mycket intressant sammanträffande tycker jag. Kanske var meningen med detta mötet att vi ska mötas igen, jag hoppas det.

8 Nov 2012


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)