Att se på sig själv med nya ögon

Det här inlägget är väldigt självutlämnande. Jag har valt att dela med mig av detta som tillhör mitt innersta för att det kanske kan hjälpa någon att förändra synen på sig själv, att lära sig se på sig själv med nya ögon.

Jag blev mobbad när jag gick i skolan. Avundsjuka var anledningen för jag var bra i en del ämnen. Jag var absolut inte bra på allt men i en del ämnen stack jag ut. Det var mestadels psykisk mobbing, jag blev "bara" slagen en gång. Jag minns en del av det som sades och det har påverkat mig periodvis i mitt liv eftersom det mestadels handlade om mitt utseende.

Senaste omgången av missnöje med mitt utseende kom i samband med utbrändheten. Stress och medicinering fick mig att gå upp i vikt. Upp, upp, upp och jag hade ingen aning om när det skulle ta slut - om det någonsin skulle stoppa. Att se mig i spegeln var inte roligt, jag kände mig sällan fin och att bli fotograferad var en mardröm. Jag såg på mig själv med de kritiska ögonen som mobbingen lärde mig.

Så när idén om att starta en youtubekanal kom för över ett år sedan, var den överväldigande jobbig. Hur skulle det gå till? Jag som inte ens kunde lägga ut en bild på mig utan att justera något på bilden. Idén har legat och snurrat och snurrat. Jag har inte enbart låtit den vara utan jag har ändå kollat runt lite, hur jag skulle gå till väga OM jag nu skulle spela in mig själv.

En dag för inte så länge sedan, bara bestämde jag mig för att prova. En vän som jag tidigare hade bollat idén med, fick veta att jag hade gjort det och hon bad att få se den. Tack vare hennes pepp, fann jag modet att lägga ut den på youtubekanalen jag redan hade skapat. Jag klev över den första tröskeln fast det var läskigt. Det bästa av allt är att jag har lagt ut något på mig där jag inte har lagt en massa energi på att försöka få håret att se perfekt ut eller sminka mig så inga skavanker syns. Jag har bara låtit mig vara den jag är.

Tack vare att jag valde att inte censurera mig, valde jag också att börja acceptera den jag är. En stor insikt trillade ner när jag en dag tittade på en bild på mig som togs för inte så många år sedan. Jag vet att jag då funderade på att låta den inkluderas med andra bilder jag lade ut på facebook men jag valde bort den för jag var inte tillräckligt fin. Så när jag tittade på den igen, insåg jag att bilden visade mig så som jag såg ut, att jag duger precis som jag är och att det är otroligt synd att jag har varit så hård och kritisk mot mig själv i en så stor del av livet. Inte ens när jag var smal, för jag var smal när jag träffade Patrik, hade jag vett att uppskatta det och vara nöjd med mig själv. Det fanns alltid något som kunde bli bättre.

Så snälla du. Om du känner igen dig i något av det jag nu har delat med dig. Försök att se på dig med kärleksfulla ögon. Acceptera den du är. Du är bra precis som du är. Låt varken dig själv eller någon annan döma dig. Känn vad som händer inom dig när du gör detta. Känn hur ryggraden rätas ut, kraften som infinner sig och hur du ser på livet med nya ögon.

Om du inte visste att jag har börjat lägga ut lite på youtube så är länken till min kanal här https://www.youtube.com/channel/UC2UYQ7SAUPSZK7EpRs9WAaw Följ mig om du vill ha aviseringar när jag lägger ut någon nytt. Stor kram från mig!

/i-huvudet.jpg

 

22 Nov 2019


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)