Från stålsäljare till....

Stål har varit en ingrediens i hela mitt yrkesverksamma liv. Jag började sommarjobba som reparatör för maskiner som bearbetade stål av olika slag, då var jag 18 år. Det blev ytterligare somrar och då även som lagerhanterare. Jag plockade fram material och lastade bilar som tog det till kunderna. Jag blev erbjuden ett jobb som produktionsplanerare, mitt dåvarande drömjobb. Efter några år gick jag vidare och blev säljare. Många bilar lastade med stål har jag sett i mina dagar. När jag idag ser en sådan bil, väcks ett sug inom mig. Ett sug efter att få sälja igen som jag gjorde innan karusellen med nedskärningar började på mitt företag. Innan innesäljarna blev uppsagda vilket resulterade i att jag nästan började dubbelarbeta. Det hårda arbete som sedemera gjorde att jag gick in i väggen.

Jag hade ett arbete som gjorde mig sjuk. Så sjuk att jag inte fick behålla mitt jobb. Det har gått 2,5 år sedan jag blev sjuk och ännu är jag inte frisk. Att för gott lämna mitt företag var en gåva när det hände och är det fortfarande men när jag ser en järnhandlarbil längtar jag tillbaka. Tillbaka till alla kunder jag mötte, alla kunder som handlade av mig tack vare mitt kunnande och sociala kompetens. Det jag gör, går jag in för på riktigt. Med hela min själ. När jag sålde produkter för ett företag, sålde jag samtidigt mig själv. Priset blev högt och det var jag själv som fick betala det höga priset. Jag kan inte se att jag hade kunnat eller skulle gjort annorlunda. Jag är den jag är i grund och botten och i det paketet kommer mitt engagemang, min önskan att göra kunder och klienter nöjda. Jag kan inte göra något halvhjärtat.

Ibland kommer tvivlet över mig. Är verkligen detta på riktigt? Jag ska egentligen inte ifrågasätta denna möjlighet som jag har fått men det är inte lätt att låta bli alla dagar. När jag ber om det, får jag bekräftelse, och i mitt horoskop kan man se att jag nu har hamnat där jag ska vara. Jag ska inte sälja stål, jag ska heala och hjälpa människor komma vidare på sin livsväg. Att se sitt liv och möjigheten att leva sitt liv i balans och harmoni.

19 Sep 2013


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)