Att vara duktig

Jag undrar varför vi måste vara så duktiga hela tiden, prestera om och om igen. Är det okej att vara en livsnjutare och skaffa sig en bra tillvaro? En kvinna jag känner sade upp sig från sitt jobb eftersom hon inte längre tyckte att det kändes rätt. Hon hade inget nytt jobb att gå till och som hon berättade det för mig var det somliga människor som tyckte hon var konstig som gjorde så. Utan jobb, frivilligt. Latmask. Men jag ska säga att det hon gjorde var helt rätt. Tyvärr kan inte alla göra det samma eftersom pengar är vår begränsning. Men hon hade möjligheten och tog chansen att ta hand om sig själv och familjen ett tag istället för att slösa energi på något som inte kändes rätt. Tänk vilken enorm win-win situation det blev av det hela. Kvinnan blev piggare och gladare vilket fick till följd att hon kunde dela med sig av sin livslust till andra. Jag är en av dem och det är jag väldigt glad för.

Somliga tycker att jag har varit modig som har bytt bana. Lämnade ett jobb som inte var det rätta för mig. Min andliga lärare sa till mig vid ett tillfälle att hon inte kunde förstå hur jag hade kunnat bli säljare, det är ju inte alls jag, men samtidigt kunde hon förstå att jag kunde nå framgång eftersom jag har talets gåva. Det är så sant. Jag kunde aldrig för mitt liv tro att jag skulle bli säljare men nu blev det så och jag har lärt mig väldigt mycket. Jag har också lärt mig hur jag reagerar när något pekar med hela armen, gör si och gör så, utan att förklara varför. Att kastas från det ena till det andra till det tredje. Länge mådde jag dåligt av bristen på kommunikation i vårt företag. Jag är alldeles för analytisk för att klara sådant. Jag hade ju inte hunnit förstå vad som hände innan direktiven ändrades.

Det slutade i alla fall med att jag blev sjuk. Så sjuk att jag aldrig mer kommer att komma tillbaka dit. Sjukdomen blev en gåva. Den insikten försöker jag bära med mig nu när jag fått ett litet återfall. Min kropp klarade inte flytten särskilt bra. Jag utsatte den för lite väl mycket energitjuveri och för lite omtanke. Det får jag äta upp nu och det är lite svårt att leva med men jag vet att det är en lärdom i sig. Jag måste lära mig att inte vara så duktig hela tiden! 

 

18 Sep 2012


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)