Avundsjuka

Hur många av oss har inte känt av denna obehagliga känsla någon gång. En känsla av att vilja ha något som någon annan har. Det behöver inte vara materiella saker, det kan vara egenskaper, vänner och arbete också. Ibland kan jag tänka att jag skulle vilja vara lika duktig som någon annan men när jag har tänkt tanken, vänder jag den tillbaka till mig själv. Varför sträva efter att bli som någon annan när jag är bra precis som jag är där jag är just nu. Istället kan jag använda tanken till något konstruktivt som att beundra att personen jag först var avundsjuk på, att hen har fått jobba för att hamna där hen är. Jag kan låta mig inspireras.

Avundsjuka är en destruktiv känsla som man inte ska behålla i sin kropp för länge. Den tar död på inspirationen och det egna värdet. Man ser bara den andra och känner sig själv misslyckad. Till slut är risken stor att man skyller sitt misslyckande på någon annan. Man blir ett offer.

Jag har gått genom livet med en målmedvetenhet, kämpat, strävat och siktat högre. Min tävlingsinstinkt har nästan alltid varit närvarande. Jag har tävlat mot, eller med, mig själv. Bara jag, ingen annan, har kunnat få mig framåt för ingen annan vet mitt mål och hur vägen dit ser ut. Att tennis och golf har varit mina sporter är ingen slump. Vad händer då med omgivningen när den har någon som mig runt omkring? Jo, en känsla av att inte bli sedd kan nog infinna sig. Att man behöver boka tid med mig för att få uppmärksamhet eftersom jag nuför tiden sällan lämnar tid utan att ha en plan. Jag försöker jobba med detta för min närmaste familj och för min egen skull så klart. Trots detta har jag flera nära och kära vänner som förstår att jag inte längre finns tillgänglig i samma utsträckning som tidigare. Vi hörs inte stup i kvarten men det betyder inte att vi inte bryr oss om varandra.

Riktig vänskap består som den jag har med min före detta kollega Anneli. Vi har inte träffats på fyra långa år, bara pratat i telefon någon enstaka gång, men vi skickar mail och sms till varandra. Hon och jag har haft samma sjukdom som hållt oss isär, men inte längre. Hon har önskat sig en resa till oss i Malmö i födelsedagspresent så om en månad kommer hon och hennes familj. Äntligen ska jag få träffa min fina, kära vän.

 

1 Apr 2015


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)