Det är...

Du har säkert liksom jag hört ordspråket "Det är inte hur man har det, det är hur man tar det". Just detta har jag varit nära och reflekterat över denna veckan. Jag har stått som betraktare i några andras konflikt och när jag ser hur någon annan reagerar i en situation, får det mig att se på mig själv. Jag har konstaterat att jag mår väldigt bra just nu och ljuskvällen jag hade på Soltemplet igår förändrade inte den känslan. Jag är så glad och nöjd över att vara på den väg jag är ämnad att gå. Jag längtar verkligen efter alla klienter jag ska få möta och hjälpa på olika sätt i framtiden.

För att återgå till "Det är inte hur.." så tror jag att vi reagerar olika i situationer beroende på hur vi mår invändigt. Om jag mår dåligt så har jag en tendens att reagera mer negativt i olika situationer och på det sättet riskerar jag att göra mig till ett offer. Offerkoftan är absolut ingenting vi ska ha på oss, den gör att vi inte blir så optimistiska på vår livsväg. Det tjänar ingenting till att tycka synd om sig själv, tvärt om. Det gör att jag förlorar min kraft och blir passiv. Därför behöver vi vara observanta på oss själva och vad som händer inom oss för då har vi möjlighet att göra något åt det.

I mitt arbete som andlig vägledare, är det inte alls ovanligt att klienter blir uppmanade att titta lite närmare på det som är bra i livet. Våga känna känslan av att något är bra och inte vara rädd för att något dåligt ska komma igen. Det handlar om att våga njuta av det som är bra i livet. När vi gör det, tar vi också motgångarna på ett helt annat sätt. Vid en vägledning en gång fick jag ett mycket bra verktyg till hur man kan hantera svårigheter:

Föreställ dig att din motgång är häcken som används som hinder på löparbanor. De häckarna går att justera i höjdled. Tänk dig nu att din svårighet är hög som häcken i sitt högsta läge. Titta på häcken, den är så hög att du inte har en aning om hur du ska ta dig över. Någonstans inom dig finns ett ljus, ljuset som ger dig hopp. Tänd ljuset och föreställ dig hur du sänker häcken så långt ner det är möjligt. Se på häcken som nu nästan är nere vid marken och känn din nya känsla när du nu står framför den. Helt plötsligt känner du att din motgång har minskat i storlek, den känns inte längre omöjlig att ta sig förbi.

/017d56c8e7b36efb8d5aeda7fbb64674189e6e996d.jpg 

5 Jun 2015


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)