Esoterik studier

Jag har börjat läsa esoterik och ordet betyder ungefär den hemliga läran.  Den var dock bara hemlig fram till ca 1875, då blev vissa delar offentliga. En känd esoteriker var Pythagoras, många känner igen honom från den matematiska termen Pytagoras sats som vi fick lära oss i skolan.

Än så länge har jag varit på två lektioner och börjat skrapa på ytan i detta gigantiska ämne som man nog aldrig kan bli fullärd i. Men vad gör väl det, lite i sänder och så håller jag på så länge jag orkar.

Läran handlar om hela vår existens. Var vi kommer ifrån och vart vi är på väg. Alla utvecklingsstadier och allt vi har att lära. Vi har börjat och titta på vår medvetenhetsutveckling. Mycket spännande. Jag relaterar allt jag lär mig till mig själv, kan jag inte det så finner jag inte direkt det intressant. Genom att relatera till mig själv, utvecklar jag mig och lär mig att se mig själv ur ett annat perspektiv.

Nu  senast pratade vi om plikten. Plikten är "en gåva som varje människa kan ge åt världen av idag och som är oerhört betydelsefull, är att man håller sina löften och fyller sina åligganden. För bland det som plågar jordens människor mest av allting, är denna otrygghet, denna flytande känsla, om vi har någon, som vi vet att hon eller han sagt, att det och det ska blir gjort eller hon eller han lovat det och det och vi vet att det hålles - då kan vi förnimma i vårt inre den där värdefulla känslan av trygghet."

De citerade meningarna är ganska tunga men läs dem och se vad de säger dig. Plikten är i alla fall något som ligger på vår lott att lära oss. Som jag ser det, handlar det om att omvärlden ska kunna lita på vårt ord, att vi håller det vi lovar. För mig handlar det om respekt för varandra. Säger jag till mina barn att vi ska göra något speciellt på lördag så kommer jag inte samma dag och säger att jag har ändrat mig. Det skulle jag ha tänkt på redan vid första uttalandet i så fall. Då är det bättre och vänta tills på lördag innan jag säger något över huvud taget för att undvika att orsaka besvikelse och spruckna drömmar. Jag tror att den värld vi lever i nu, där vi ständigt matas med nya idéer och infall, gör det lite svårare att stå för våra ord. Kanske är det dessa distraktioner som ska lära oss att stå emot ständigt nya planer. Jag vet inte, det är mina funderingar och det finns förmodligen inget svar på frågan - eller så gör det. Ska försöka komma ihåg att ta den med till nästa lektion.

/anglakramar.jpg

27 Mar 2015


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)