Meditation bland naturväsen

Jag har varit i Ohrid som ligger i Makedonien. Det är en fantastisk plats med oerhört kraftfulla energier. Jag var där förra året för att lära mig taktil massage och i år handlade det om att nå sin innersta kärna. Jag har processat och försökt smälta denna upplevelse då mycket från det förflutna återigen har gjort sig påmint. Känslor som jag trodde att jag var färdig med. Just nu är jag inte redo att berätta men det kanske kommer när jag har fått distans till det.

Det jag ska berätta om är när vi en dag åkte till vattenfallen eller i alla fall det som brukar vara vattenfall på våren. En vacker plats fylld av grönska och några små kapell. Ohrid med omgivningar är väldigt speciellt eftersom det kommer drickfärdigt vatten från källorna. Vattnet bara strömmar fram och det är härligt att bara kunna sätta sig ner och fylla sin vattenflaska med friskt vatten utan en massa tillsatta ämnen för reningsprocessen.

Där, vid vattnet, mediterade vi och vi gick in i den frekvens där naturväsen befinner sig. Det kom en liten vätt till mig. Han tog mig i handen och visade mig runt, pratade om hur hemskt det hade blivit med hur människorna misshandlar moder jord. Han var riktigt missnöjd och berättade hur mycket de städar och städar för att försöka hålla rent i naturen. Som jag såg det, är det inte bara fysiskt skräp utan även mentalt skräp som de städar bort. Han berättade att många av hans slag har valt att flytta längre upp i berget för att få lugn och ro, jag fick se hur de har minskat i antal. Jag fick följa med ner i underjorden där de kan söka skydd. I anslutning till vättarnas tunnel, fanns en grotta där troll bodde. Två troll visade sig, de kändes väldigt primitiva i sina energier och såg ut ungefär som de brukar avbildas. Även de försöker hjälpa till med att hålla rent, de visade hur de slår sig för bröstet för att skrämmas lite grann. Kanske har det en effekt på människorna, vad vet jag. Denna meditation gav mig ytterligare förståelse för att vi måste vara rädda om och vårda moder jord samt att det finns naturväsen som gör sitt bästa för att hjälpa oss.

/vattenfallen.jpgFriskt vatten, redo att drickas.

 

 

28 Aug 2015


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)