Min livsfilosofi

Jag hade ett samtal med en vän som handlade om hur man överlever och orkar fortsätta trots att man mår dåligt. Det är inte förrän nu i efterhand som jag vet och förstår hur sjuk jag var när jag var i min utmattningsdepression. Om jag då hade vetat hur lång vägen tillbaka skulle bli, vet jag inte om jag hade orkat behålla min positiva livssyn och tron på att det fanns en mening i det som hände. Där känner jag mig otroligt lyckligt lottad som aldrig tvivlade på att jag skulle bli frisk igen och tålamodet som aldrig svek. Jag kände mig lugn i vetskapen om att något bra väntade på andra sidan. Och så är det ju. Jag har fått det så bra trots att jag inte är återställd fullt ut. Flytten i somras gav mig ett bakslag i höst men jag har tålmodigt väntat och inte försökt forcera fram att jag skulle vara piggare än jag är.

Men ibland har jag ändå lust att kasta den där klyschan in i väggen och säga "Vad då det finns en mening med allt?" vilket skitsnack att vi drabbas av våra utmaningar i livet. Vi är ju våra egna regissörer i våra liv så hur ska någon annan kunna påverka det som händer mig? Det är komplext. Jag tror det många gånger är svårt att se meningen i jobbiga saker när man är i dem men att om man är villig att titta på det i efterhand så kan man se meningen. Och när man ser meningen är det också lättare att gå vidare i livet, då blir man inget offer. Tyvärr är det just i offerrollen många hamnar. Jag som vägledare har möjligheten att få hjälpa människor vidare men tyvärr ser jag ibland att klienten fastnat i det förflutna. Att det inte går att släppa, att andevärldens hjälp att se ljuset inte räcker. Trots att det kan vara så just då, ger jag aldrig upp hoppet om att ljuset ska komma till klienten när det är dags.

Hur ofta hör man inte uttrycket "En olycka kommer aldrig ensam"? Visst är det så det känns ibland. När något är motigt följer mycket annat med och blir det samma. Det som förundrar mig är att ingen säger "En lycka kommer aldrig ensam". För det är precis samma sak fast omvänt. När vi gör saker med lätthet och glädje sprider det sig till mycket annat och det som i negativitet är jobbigt, löser vi mer konstruktivt.

8 Feb 2013


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)