Min vän Eva och jag

Vår vänskap var inte självklar. Vår vänskap började inte med vänskap. Första gången jag träffade Eva, var på en utbildningsresa. Vi var en liten grupp som var tillsammans en stor del av tiden. Vi var iväg för att lära oss taktil massage och det ingick flera utflykter och meditationer. Vi påverkades alla på olika sätt. Eva fick hemlängtan och i mina öron hörde jag det hela, hela tiden. Jag hade ingen förståelse för det, tyckte att hon inte skulle ha åkt med om det nu var så hemskt.

Ett och ett halvt år senare var det dags att resa igen och vi skulle båda följa med. Jag kunde inte förstå varför hon skulle följa med, hon som fick hemlängtan. På utresan, hamnade vi i sätena vid sidan om varandra. Pust. Sannolikheten för att det skulle ske var egentligen minimal för planet var ganska stort och vi hade inte bokat våra biljetter tillsammans. Trevlig ska man ju vara så vi började prata. Vad som hände vet jag inte men den timmen i planet förändrade allt. Vi skrattade så vi nästan grät och de mindre positiva känslor jag hade haft för henne var som bortblåsta.

Under veckan som gick, var vi på samma kurs men umgicks inte så mycket på fritiden. Vi flög hem och på Kastrup tog alla avsked av varandra. När jag kramade Eva, kände jag att jag skulle träffa henne snart igen. Hon kom hem till mig efter ett par månader. Vi pratade och pratade. Innan det var dags för Eva att åka hem så berättade jag för henne om hur jag hade upplevt henne på vår första resa. Hon svarade att hon hade tyckt att jag också var jätte jobbig för jag grät hela tiden.

Nu har det gått drygt fem månader sedan vi kom hem från vår andra resa och vi sågs igår igen. Pratade och pratade och pratade i fyra timmar. Vi har så mycket att prata om. Tänk vad irritation kan stänga sinnena till att inte se vem man egentligen har framför sig. Vad jag är glad för att vi åkte på samma resa igen så att vi kunde reparera vår dåliga start!

/015155da2d4b8035c761b582becca82fb1b7a9077e.jpg

11 Feb 2016


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)