Att ha tillit

För ett tag sedan var min sambos syster i Sverige för att hälsa på släkt och vänner. Med sig hade hon sin amerikanska pojkvän, en ödmjuk och trevlig kille. Någon svenska kan han inte direkt så engelska var språket som skulle talas. Det språket hör jag ju väldigt ofta men jag talar sällan själv. Jag hade så svårt att komma igång och blanda mig i en konversation och det störde mig men det är ju som det är. Sista dagen, nästan den sista stunden vi täffade Scott, blev det så att jag talade med honom och han berömde mig för hur bra jag talade "hans" språk. Svaret jag gav honom då förutom tack, var en bra insikt till mig själv: Jag är perfektionist så därför tycker jag inte om att tala ett främmande språk.

För mig är det ett hinder, det gör att jag tvivlar på mig själv periodvis. Ibland talar perfektionisten inom mig så högt att jag blir påmind om allt jag inte kan trots att jag borde bli påmind om allt jag faktiskt kan. Jag har tyvärr varit där nu ett tag. Ifrågasatt mig själv. Jag ställer höga krav på mig själv och det har jag nog alltid gjort, mer eller mindre medvetet. Jag har ifrågasatt om jag har hittat min rätta väg. Om jag ska fortsätta på den eller inte. Trots att jag har gett vägledningar och känt att det är helt rätt så har den riktigt sköna känslan av att hjälpa inte infunnit sig.

I fredags var jag på medial träning och vi var några som jobbade i grupp med vår lärare. Hon övervakade allt vi gjorde och sa, kontrollerade att vi fick informationen från rätt ställe. Den dagen fick jag så otroligt många fina budskap att tilliten nu håller på att återvända. Jag blev påmind om att jag är en bra och ren medial kanal. Jag blev påmind om glädjen jag känner när jag får hjälpa till, hur mycket jag brinner för det jag gör. Då kan jag känna hur min inre låga brinner och hur jag strålar utåt. Min lärare sa att jag är fantastisk. Tacksamheten är stor över denna påminnelse. Jag vet att tvivel är otroligt viktiga. Vi ska ifrågasätta om vi är på rätt väg för att sedan bekräfta det för oss själva men det är verkligen ingenting jag längtar efter att känna igen för det gör så otroligt ont.

7 Oct 2012


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)