Utrensning pågår

För en del år sedan konstaterades det att jag hade en trasig disk i nacken. Läkaren som gav mig beskedet, tyckte så synd om mig att hon sjukskrev mig 25% i några veckor. Hon tyckte att det var tragiskt att jag som var så ung fick ett sådant besked, något jag skulle få leva med resten av mitt liv. Jag har verkligen haft bekymmer med min nacke. Så fort jag har använt mina armar till något ovanligt så har jag fått värk, ibland hela vägen ut i händerna så jag har haft svårt för att kreppa och skriva.

I sommar har jag jobbat mer än vanligt i trädgården och det har visat sig gå bra. Så pass att jag bestämde mig för att det nog är dags att försöka få igång kroppen på riktigt igen. Jag fick telefonnumret till en man som håller på med kinesisk medicin, kiropraktik och akupunktur. Jag har varit hos honom två gånger denna veckan och han tror att jag är färdigbehandlad. Han berättade att diskar visst kan läka och att min har läkt fel, inte konstigt då att symptomen har kvarstått.

Han gjorde väldigt många olika saker och en av dem ska jag berätta om. För första gången i mitt liv har jag gjort kopping. Kopping innebär att koppar sätts mot huden och ett vacuum mot huden skapas. Bloden sugs mot ytan vilket gör att cirkulationen i bindväven ökar och slaggprodukter frigörs för att sedan lämna kroppen. Han gjorde det båda gångerna så min rygg är täckt av svarta ringar, det går inte att ta miste om var kopparna har suttit. Andra gången lät han blodet komma ut. Det var stagnerat vill jag lova. Rött som det skulle men i en geléaktig konsistens, det behövde verkligen komma ut.

Efter andra behandlingen blev jag så pigg att jag hade svårt att sova natten efter och det är just det vi var ute efter, att jag skulle bli piggare. Denna veckan har jag också varit fri från koffein efter allt kaffedrickande under semestern, det känns i huvudet vill jag lova. Tänk att man blir beroende så snabbt, det är ändå bara 6 månader sedan jag hade ett en månad långt uppehåll. Ska försöka bli lite mer restriktiv med mitt kaffedrickande framöver.

Jag fick mycket teoretisk information om kroppen, kost och motion hos den där mannen. Bland annat pratade han om hur viktigt det är att hålla tallkottkörteln ren för att vara en bra medial kanal, det får jag läsa på lite mer om men jag har börjat använda tandkräm utan fluor som ett första steg. I denna körtel bildas melatonin när vi sover, det är ett hormon som styr sömn och vakenhet. Brist på melatonin kan orsaka sömnbrist. Melatonin är för övrigt en av de hormoner vars produktion taktil massage ökar. En annan nyhet för mig var att man helst ska äta och dricka produkter som är kroppstempererade. På det sättet slipper kroppen använda onödig energi och därmed näringsämnen till att värma upp födan när det kommer ner i magen. Att dricka ljummet vatten är inte gott men jag vänjer mig väl.

Det som är viktigt för mig i allt detta är att inte bli fanatisk. Jag har hört alla goda råd och kommer att tillämpa dem på mitt sätt och i min takt.

/0115d23c7900920f198e9058b6efece2558ebb06cd_00001.jpg

8 Aug 2015


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)