Vem har den största själen?

Livet är en utmaning. Vi utsätts för prövningar för att vi ska lära oss saker, för att själen ska utvecklas, växa. Ibland utsätts vi för samma sak om och om igen tills vi lärt oss att problemet kanske behöver lösas på ett annat sätt. När vi har lärt oss det vi ska, får vi en ny distans till problemet och livet blir lättare. En börda har lättat.

När en klient kommer till mig för att få hjälp med ett problem eller en relation, tittar jag på det och berättar hur jag upplever det från mitt perspektiv. Det kan skapa förståelse och aha-upplevelser. Vid somliga tillfällen kan jag reflektera över hur vis eller utvecklad själ klienten har, hur mycket kunskap hen faktiskt sitter inne med. Det kan vara själens potential jag ser och det behöver inte betyda att personen ifråga har förvärvat kunskapen ner till det jordsliga planet ännu. När själen bor i kroppen, används endast en liten del av hela dess potential. Den andra delen finns dock att tillgå, den finns "där uppe", redo att leverera det vi ber om. Fördelen med att kunna se detta är att jag kan inspirera klienter och uppmuntra till att lära sig lyssna inåt, lyssna till själens vägledning. Det är en fantastisk gåva att få inspirera och hjälpa.

Men vad betyder det då att ha en stor själ och är det bättre än att ha en mindre? Svaret är att vi alla är precis där vi är, varken bättre eller sämre. Vi har alla något att lära. Det är bara här på jorden vi lägger värderingar i allt, det är bara här vi ska mäta oss med varandra. Jag tjänar mer pengar än du, jag har finare utbildning, jag har en större själ.

Jag har ett utpräglat tävlingssinne. Tidigare har jag alltid strävat efter att vara bäst, det har varit den belöning jag har kunnat ge mig själv, en värdehöjare. Jag gjorde det i skolan, på tennisbanan, på golfbanan och när jag sålde stål tävlade jag mot mina kollegor för att jag ville sälja mest. För mig fungerade tävlingsmomentet som bensinen till en motor. Jag drevs av det men det innebar inte att jag la några värderingar om de jag mötte. Det gjorde inte dem till sämre människor i mina ögon för allt handlade om mig. Att jag skulle veta att jag gjorde det bästa jag kunde.

Nu är alla tävlingsmoment över i mitt liv, till och med på golfbanan. Nu är det bara jag som på egen maskin ska skapa det bästa med de resurser jag har, med de lärdomar livet har gett mig. Jag kan inte längre jämföra mig med någon annan, ingen kan jämföra sig med mig för vi är alla unika. Jag går min väg, jag gör på mitt sätt och attraherar de människor som tilltalas av det. Jag gör det bästa jag kan och nu är belöningen när en nöjd klient kommer tillbaka eller skickar sin vän. Det är mitt nya drivmedel.

/lyssna-pa-sjalen.jpg 

 

 

22 Jan 2016


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)